Schalke auf Tournee gaat niet door!

FC Schalke’04 auf Tournee in Pey en Echt. Heb jij je aangemeld?

Beste jeugdspelers en ouders  RIOS’31,

In de herfstvakantie van 2018 zou een tweedaagse voetbalclinic/busreis naar  FC Schalke 04 worden georganiseerd door Sporting Events

Vrijdag middag 22 juni heeft iedereen die zich heeft aangemeld voor dit event een bericht ontvangen van Sporting Events, waarin is aangegeven dat het event niet doorgaat. Niet alleen in Pey en Echt, maar bij 10 tallen clubs in Nederland, België en Duitsland.

Internet en diverse kranten (waaronder het AD en De Limburger) staan inmiddels vol met berichten van gedupeerde ouders/spelers van voetbalclubs in Nederland, België en zelfs Duitsland. Wij zijn dus bang dat e.e.a klopt en niet zomaar een verhaal is.

RIOS`31 wil  jullie het volgende adviseren:

  • stel Sporting Events, organisator van Schalke`04 auf Tournee, schriftelijk aansprakelijk voor geleden schade
  • het kan geen kwaad om ook een mail te sturen naar FC Schalke’04, zij hebben (in eerste instantie) immers hun naam verbonden aan dit event
  • Vereniging de Zinkwegse Boys heeft haar gedupeerde leden het volgende geadviseerd:
    • “maak een kopie van de betaling en mail deze naar klachten@sisow.nl t.a.v. Mevr. Rutten. Sisow verwerkt de betalingen voor deze organisatie en wellicht staat er nog geld geparkeerd wat teruggestort kan worden.”

In het geval dat het faillissement wordt uitgesproken, is de curator in ieder geval op de hoogte van de gedupeerden.

Een deel van de gedupeerde ouders zijn bij mij reeds bekend. Heb je mij nog niet gemaild, doe dat dan alsnog. Alleen dan krijgen we als club een totaalbeeld van het aantal gedupeerden.

Het is een kwalijke zaak dat over de rug van jeugdspelers en ouders verwachtingen zijn gewekt waarvoor vooraf betaald moest worden en die dan uiteindelijk geen doorgang vinden. Meer dan jammer en RIOS`31 betreurt deze gang van zaken ten zeerste!!

Het bestuur