Rios`31 klaar voor energiezuinige toekomst!

Onlangs is een langgekoesterde wens van het bestuur in vervulling gegaan, n.l. het vervangen van de stokoude veldverlichting op ons trainingsveld. De lichtmasten die er stonden dateerden nog uit het tijdperk dat Rios nog aan de Brugweg in Pey speelde en mochten eigenlijk de benaming lichtmasten niet dragen. Het waren oude lantaarnpalen die van een kantelmechanisme waren voorzien en met metalen strips aan alle kanten waren verstevigd. Als er een defecte lamp vervangen moest worden, liet men de masten met levensgevaarlijk kunst en vliegwerk zakken, werd de lamp vervangen en vervolgens met de nodige spierkracht van onze vrijwilligers en met behulp van een kettingtakel weer omhoog gehesen. Ook is het enkele jaren geleden al eens gebeurd dat met een storm een van de masten omwaaide. Het was dus bij het Rios-bestuur een kostenaspect en een  veiligheid-issue en is door de Gemeente Echt-Susteren voortvarend aangepakt met het plaatsen van een spiksplinternieuwe installatie voorzien van ledlampen, waarvoor dank!
Rios`31 kan nu de komende jaren trainen en wedstrijden spelen onder een uitstekende veldverlichting die ten opzichte van de oude verlichting ( 6 x 2000 watt ) veel zuiniger met energie omspringt!

Hier staan de oude lichtmasten nog overeind
Foto-impressie van de oude lichtmasten terwijl deze nog overeind staan. De oude reuzen zijn definitief  “te rusten” gelegd. Daarnaast de nieuwe lichtmasten waarvan de middelste zijn uitgerust met dubbele armaturen die zorgen voor een optimale lichtverdeling.