Ambassadeurs

Sef Vergoossen

Voor wie Sef Vergoossen niet kent (we kunnen het ons nauwelijks voorstellen), bij deze een overzicht van zijn carriere als trainer Sef Vergoossen (5 augustus 1947 geboren op ’t Hingen) begon zijn loopbaan als trainer bij Holtum in 1974. Na twee seizoenen bij EHC werd hij in 1978 als assistent toegevoegd aan de trainersstaf van VVV. Vanaf 1981 was hij vijf jaar lang hoofdtrainer in De Koel en later bekleedde hij de functie van hoofd opleidingen in Venlo. Medio 1989 stapte hij over naar MVV om in Maastricht zes jaar op de bank te zitten, alvorens in de periode 1995- 1998 de positie van technisch directeur te bekleden. In 1998 presenteerde Roda JC de Echtenaar als opvolger van Theo Vonk. Onder Vergoossens leiding werd in 2000 de KNVB Beker gewonnen en speelde de ploeg drie seizoenen in de UEFA Cup. Zijn derde Limburgse club verliet hij in 2001 voor Racing Genk (2001-2004), waarmee hij in 2002 kampioen van België werd en werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Nadat hij op 6 april 2004 opstapte, was Vergoossen nadien actief als trainer voor Al Jazeera (2004-2005) en het Japanse Nagoya Grampus Eight (2006- 2007).

Op 2 januari 2008 wordt Sef Vergoossen interim-trainer van PSV en hij blijft de eerste 11 wedstrijden ongeslagen (een clubrecord). In Europees verband sneuvelen de Eindhovenaren weliswaar in de kwartfinale van UEFA Cup, tegen Fiorentina (1-1 en 0-2), in competitieverband blijkt PSV opnieuw de sterkste. Op zondag 20 april 2008 behalen de Eindhovenaren onder Vergoossens leiding het kampioenschap van de Eredivisie, waarmee ze zich voor de twaalfde keer op rij kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Na het behalen van de landstitel sluit Sef zijn 30-jarige trainerscarrière af.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels is Sef Vergoossen bereid gevonden om bij zijn oude liefde Racing Genk een adviserende rol te spelen. Ook de Limburgse Voetbalacademie mag in de toekomst op zijn expertise rekenen. En hopelijk mag RIOS ook nog een keer bij hem aankloppen voor raad en daad…

Willem Vissers

Willem Vissers is de eerste voetbalverslaggever bij De Volkskrant. Hij volgt voor de krant AZ, het Nederlands elftal en de rest. Afrika-specialist. Limburger. Dol op pingelaars. Is er, in het diepst van zijn gedachten, zelf ook een. Willem Vissers maakt deel uit van het legendarische zaterdagelftal van het Santpoortse Terrasvogels dat in 2006 met veel vertoon van macht kampioen werd van de (reserve) vijfde klasse.

Willem startte zijn voetbalcarrière bij RIOS ’31 in de A-jeugd en doorliep bij de Peyer voetbalclub ook enkele seniorenelftallen. Hij is gek op stiftjes á la Bergkamp. Hij rookt sigaren. Zijn favoriete pingelaar is trouwens Lionel Messi. Clubblad De Pingelieër mag over artikelen uit De Volkskrant van Willem Vissers beschikken, alsook over de stukjes die hij voor zijn weblog ‘Ballenjongens’ voor De Volkskrant schrijft. Willem’s hart klopt nog steeds voor RIOS ’31, getuige zijn bijdrage aan de shirtactie/Sef Vergoossen-dag in 2008, waarbij Willem de club voorzag van shirts van het Nederlands elftal en Patrick Kluivert. In 2008 was Willem tevens bij RIOS te gast voor een interessante lezing over voetbal en ook in de toekomst zal Willem nog een keer naar Pey komen afzakken, om (na een training met wat oude makkers van RIOS 3) een boeiende uiteenzetting te geven over het wel en wee in het (internationale) topvoetbal.

Willem bezocht als verslaggever onder meer de Africa Cup, de Copa America en EK’s en WK’s. In 2010 is Willem als verslaggever present bij het WK in Zuid-Afrika. Van zijn hand kwam onder meer het geweldige boek ‘De wereld is een bal’ dat alle 32 landen belicht die meededen aan het WK voetbal in Duitsland in 2006. Verplicht leesvoer voor elke voetballiefhebber!

Isabella Koenen

RIOS ’31 heeft al sinds enkele jaren een spontane en zeer hartelijke ambassadeur in de persoon van Isabella Koenen uit Ottobrunn, München. Mede dankzij Isabella’s ondersteuning heeft RIOS ’31 een goede basis gekregen voor een gezonde toekomst. Wij zijn er trots op zulk bijzondere vrouw tot ons select gezelschap van ambassadeurs te mogen rekenen!

Om recht te doen aan Isabella en al onze andere vrienden uit Ottobrunn / München, stellen we tevens graag de firma KOENEN hieronder aan u voor: Seit Firmengründung 1968 hat sich die Mikroelektronik in rasantem Tempo entwickelt. KOENEN hat mit dieser Entwicklung Schritt gehalten und seine Kernkompetenz ausgebaut. Entwicklung, Herstellung und Vertrieb innovativer Produkte für den technischen Siebdruck. Neben dem bekannten Produktportfolio hochauflösender Präzisionssiebe bietet KOENEN ebenso eine umfangreiche Produktpalette an Siebdruckzubehör an. Unser Motto „Präzise aus Tradition“ ist die Basis der KOENEN-Firmenphilosophie.

Mit der Identität eines Familien-unternehmens ist es KOENEN gelungen, die Komponenten Herz und Verstand sowie Tradition und Innovation in Einklang zu bringen. Mit „Präzise“ verbinden wir Forschung, Innovation, Entwicklung und Premium-Qualität. Unser Anspruch ist es, die Herausforderungen der Zukunft anzunehmen und gemeinsam mit Ihnen erfolgreich zu gestalten. Mit KOENEN erzielen Sie eine reibungslose Fertigung mit hoher Sicherheit und gutem Gefühl.

Toon van Driel

Toon van Driel (Amsterdam, 16 februari 1945) is een Nederlands striptekenaar. Na enige tijd op een reclamebureau en als steward bij de KLM te hebben gewerkt, verzon Toon van Driel F.C. Knudde. Deze strip, die draait om de bizarre belevenissen van een voetbalclub, verscheen vanaf 1973 driemaal per week, en later dagelijks, op de sportpagina van het Algemeen Dagblad.

In korte tijd werden de avonturen van verdediger Jaap en doelman Dirk razend populair, waarna vele stripalbums volgden. Vijf jaar na F.C. Knudde maakte Toon van Driel De Stamgasten, waarin ditmaal dieren de hoofdrol vertolkten. Varkens, pinguïns, kamelen, giraffen belandden in de meest absurde situaties, waarbij zij veelal menselijke trekjes vertoonden.

Andere strips van de hand van Van Driel zijn De Stuntels, André van Duin, De familie Weltevree, De nakomertjes en Gorp. RIOS ’31 is er trots op van Toon van Driel persoonlijk toestemming te hebben gekregen om zijn strips af te drukken in clubblad De Pingelieër.